19:00

Ekshärads BK

Rinns AIK - Ekshärads BK 1-2

Återkomsten i Division 6 vart inte det vi hoppats på, udda målförlust i en match där skönspelet uteblev och bytes ut till en kamp mellan bägge lagen.

Vi kom till match med ett stark matchtrupp, vi saknade egentligen bara Henric som fick lämna återbud pga sjukdom. Vi startade med Josef i mål, Kevin, Marcus J, Andreas H och Erik bildade försvaret. Robin J och Robin E på varsin kant, medan Carl och Jonas återfanns på mitten. På topp hade vi Tommie och Lars.

Vi gör ingen bra första halvlek, första 5 minuterna är vi nertryckta på egen planhalva, EBK skapar inga jätte lägen, men på hörnorna fick dom lite mer tryck. Allt eftersom minuterna tickade fram lyckades vi komma upp på banan, tyvärr genom långbollar mest, vi fick inte igång bollrullningen som vi eftersträvar.

Vi fick svårt att värja oss när en av deras anfallare gick ner och dom kunde väggspela och komma med fart, Andreas H gjorde ett antal brytningar och räddade oss från friläge. Vid sidan av höll vi tränarstaben och prata om hur vi skulle få ändring på detta, då lyckades vi komma i anfall snett till vänster, Lars hittade Tommie som avancerade in i straffområdet och sköt, tror målvakten är på bollen men inte tillräckligt för att förhindra vårt 1-0 mål, då hade klockan nått 25 minuter. Kanske inte helt rättvist...

Vi beslutade oss för att göra förändringen trots ledningen, vi drar ner Tommie ett hack, så att Jonas kunde koncentrera sig på deras släppande anfallare. Precis när det började kännas som att vi var på väg att ta över så kom kvitteringen. Vi avvärjer en kontring försök genom att slå ut bollen, men vi slappnar av och är inte med på noterna på deras snabba inkast och hamnar efter, dom sker inåt slog en låg inlägg som går genom en 3-5 spelare tills den når en blå som kan stötta in bollen i det bortre stolpen.

Det skulle komma mer från dom blåa, i sista minuten av den första halvleken får dom ytterligare en hörna, troligtvis den sämst slagna hörnan på hela matchen skulle hamna i mål, en låg hörna som vi inte lyckas styra bort, om 1-0 kändes orättvis så ska vi inte tala om 1-2 i halvtid.

I halvtid gör vi några positionsändringar men behåller samma elva! Vi lyfte upp Robin E i ett försök att skada deras backlinje med hans snabbhet. Lars fick ta ett kliv ner medan Tommie gick som vänsterytter.

Jag skulle vilja påstå att under andra halvleken är det bara ett lag på plan, EBK fick slå ifrån sig mest och det som man lyckades skapa var främst på fasta situationerna.

Vi hade vår bästa period mellan den 60:e och 80:e minuten, 20 minuter som gjorde att motståndarna gick på knä. I den 62:a minuten kom Robin E fri men målvakten räddade EBK, bara minuten senare kommer Robin fri igen men denna gång gick avslutet utanför. I 74:e minuten får Robin E till ett bra inlägg som hittade Tommies huvud, nicken gick över. Minuten senare vinner Robin E en löpduell och strax utanför straffområdet skjuter han, men målvakten gjorde kvällens räddning. I den 80:e minuten är det Alexander som vinner en löpduell men även denna gång räddade målvakten.

Det var som om luften gick ur oss i den 80:e minuten, samtidigt som bortalaget fick nya krafter. Sista tio släpper vi till en del kontringar då vi trycker fram allt fler, tror Josef tvingades till en 2-3 räddningar. Vi orkar skapa ännu en bra chans, Robin J slog en låg frispark in i deras straffområde, den rullar förbi alla och det trodde aldrig storebrodern att den skulle göra så när den var framme hos honom så var han inte där så att säga.

1-2 skulle stå sig matchtiden ut, tycker vi krigade på bra och förtjänade inte att förlora. Lite frustrerad över att vi inte lyckas utnyttja motståndarnas svagheter när dom ändå var så tydliga. Hatten av för Ekshärads BK som lyckades hålla ut, mycket tack vare rutinen man har av Div 6 som vi saknar. Killarna kämpade på bra, alla slet och krigade, vi fick inte till vårt spel men vi gav oss inte heller!